Loading...

Jaký dárek pro nevěstu?

06.09.2024 19:12

Upraveno: 13.09.2024 20:39

Svatba je jeden z nejkrásnějších dnů v životě. Místo, šaty, hudba, jídlo, prsteny. Je toho tolik, co musí snoubenci zařídit. Vy jste dostali za úkol jen pořízení vhodného dárku pro nevěstu. Jak se s tím poperete? S naší nabídkou produktů levou zadní.
 

Co se dává nevěstě?

Předně záleží na tom, jaký máte k nevěstě vztah. Tři osoby, které ji podarují - ženich, svědkyně a rodiče (matka). U každého se typ dárku pochopitelně liší a nelze pro všechny zmíněné doporučit stejnou kategorii. Měly by to být tedy dárky vtipné, praktické, drahé nebo jen drobná maličkost a připomínka?

Nejprodávanější z kategorie: Pro nevěstu


Dárek od svědkyně

Pokud se vám dostalo té pocty, že si vás nevěsta vybrala jako svědkyni, čeká vás mnohem víc než jenom zábava. Na vaše bedra totiž nastávající manželka naložila pořádnou dávku povinností. 
 

Co má svědek/svědkyně na práci:

•    organizace rozlučky se svobodou
•    zajištění dárku pro nevěstu na rozlučku
•    výběr oblečení
•    pomoc při nákupu dekorací nebo rezervacích
•    pravá ruka nevěsty v den svatby
•    citová podpora
•    korigování hostů                                                                                   

Dárek pro nevěstu od svědkyně by měl odpovídat jejímu “postavení” na samotné svatbě. Je to závazek a měla by se plácnout přes kapsu. O plánování rozlučky se svobodou do posledního detailu nemluvme, to je víceméně povinnost a taková pomoc se očekává, ale jako dar potěšíte skleničkou na víno a originální lahví prosecca. Dalo by se říct, že povoleno je vše, co spadá do kategorie “holčičí záležitosti”.


Co pro nevěstu na rozlučku?

Před samotnou svatbou – na párty – je to jiná. Dárek na rozlučku se svobodou by měl být značně nevkusný, trapný a vtipný. Nezapomeňte na skleničky nebo půllitry na rozlučku pro nevěstu. To jsou stálice, které nesmí chybět.
 

Tipy na rozlučkové dárky:

Rozlučková párty je především o legraci a vzpomínání na vtipné momenty celého vztahu, který se hodlá nevěsta se ženichem zpečetit svatbou. Nedržte se zpátky, zbytečně neutrácejte a bavte se. To je to hlavní.
 

Dárek od maminky

Rodiče většinou dávají naditou obálku s penězi. Je to milé a praktické. Svatba totiž není zadarmo a jakákoli zpětná pomoc se hodí. V kurzu jsou i pobyty v exotice. Záleží na finančních možnostech a vzájemných vztazích.

Pokud se ale bavíme jen o mamince, která mívá k dceři většinou bližší vztah než otec (nemusí to být pravidlem), mělo by se jednat o osobnější dárky s přidanou hodnotou.
 

Dárek pro nevěstu od maminky:

Dárek od maminky je specifický tím, že se nepředává přímo na svatbě. Jde o intimní a soukromou záležitost mezi rodičem a dcerou. Právě proto může být osobnější než všechny ostatní dárky pro nevěstu.

TIP: Čím dál častěji se prosazuje jeden zajímavý trend – dědění svatebních šatů. Většinou se kousek oblečení upraví tak, aby alespoň částečně odpovídal současným trendům, ale základ zůstává stejný. V rámci udržitelnosti jde o skvělý krok. Podobný kousek se stal dokonce v britské královské rodině. I svatební šaty tedy můžete pojmout jako svatební dar pro nevěstu.

Nejprodávanější z kategorie: S vlastním potiskem


Tip, na který se často zapomíná

Na svatbě se většinou sejde skupina lidí z různých sociálních vrstev. A to, co je pro někoho už drahé, může být pro jiného doslova za hubičku. Snoubenci by proto na samém začátku měli stanovit cenový limit pro dárky a jasně tak určit, co je v pořádku a co už za hranou. Jistě nechcete nikoho zruinovat, dostat do úzkých nebo do trapné situace, kdy se bude penězi snažit dohnat postavení druhých. Držte se při zemi a užijte si hlavně společné chvíle a úžasný den.


Co dává ženich nevěstě?

Dárky mezi nastávajícími manželi nejsou příliš časté, ale svoje místo mezi svatebními zvyky rozhodně mají. Vzhledem k tomu, že mají celý život bok po boku před sebou, jedná se jen o maličkosti a drobné připomenutí lásky. Milé překvapení pro nevěstu a možná i špetku klidu a pohody ve svatební den, kdy jsou oba v jednom kole.                                                                                                                               


Inspirace na dárky pro nevěstu od ženicha:

Zaměřte se na lásku a city, které k sobě navzájem chováte. Vtipné kousky, trapné dárky nebo příliš drahé věci si nechte na narozeniny, Vánoce, výročí nebo jen tak pro potěchu. Opět se ale držte pravidla, že muž ženu obdaruje v soukromí a bez přítomnosti dalších hostů. Ideálně ráno v den svatby, aby si oba připomněli, proč se vlastně berou.
 

TIP
Nevěsta vůči ženichovi může postupovat stejně, nutné to ale není. Pokud už se tak rozhodne, doporučujeme manžetové knoflíčky, kapesníček do náprsní kapsy u saka, ponožky s výmluvným textem nebo hrneček na ranní kávu, kterou mu bude každé ráno s láskou vařit.


Tipy na dárek pro nevěstu

Pokud sháníte něco standardního, co příliš nevybočí, ale zároveň potěší a splní požadavky na ideální dárek na svatbu, vsaďte na klasiku, vybavení do kuchyně, nebo doplňky pro nevěstu – obraz s fotografií nebo cedulka s věnováním.


Originální dárek pro nevěstu

Přílišná originalita může na svatbě vyvolat trapné chvilky, ale kousků s vlastním potiskem se to netýká. Těmi zabodujete. V našem obchodě Sablio.cz stačí otevřít jednoduchý program a postupovat podle pokynů.

Svatba je přesně ten typ oslavy, kdy se dárky s vlastním potiskem ocení dvojnásob. Je to jedno z nejlepších překvapení pro nevěstu, jaké si jen umíte představit. Nezáleží na tom, jestli vyberete hřejivou deku, plecháček, lahev vína, plakát, dekorační polštářek, kuchyňskou zástěru, magnetky na lednici nebo povlečení. Zabodujete se vším. Svatební dar pro nevěstu by měl být osobní a to v tomto případě splníte na jedničku.

Při výběru obrázku se pochopitelně nemusíte zaměřovat jen na samotnou nevěstu. Co vybrat seznamovací fotografii se ženichem nebo společný obrázek z dětství (pokud máte možnost)? Nebo jste spíše pro vzpomínku na bláznivou rozlučku se svobodou se všemi kamarádkami? Dobře posloužit může i text ve formě přání do manželství od všech zúčastněných. Fantazii se meze nekladou.


Muži jsou na řadě

Dárky pro nevěsty se pomalu ale jistě dostávají do popředí, ale ani muži nestojí stranou. Drobná pozornost pro ženicha je neméně důležitá. A opět platí, že na našem e-shopu Sablio.cz najdete spoustu inspirace.
 

Vaše příběhy

Ohlasy našich zákazníků

Je skvělé, že děláte radost ostatním a my toho můžeme být malou součástí.

Určitě u Vas ještě někdy nakoupím. Rychlost a provedení za mě úplně super. Byla jsem mile překvapená ze vzhledu deky. Uvažuji nad dalším výrobkem pro mě osobně. Což mluví za vše.

Recenze odk Katky
Katka Praha

Objednávala jsem závěsy vlastních rozměrů - skvělá komunikace, ochota a rychlost výroby. Nádherné zboží, které stoprocentně splnilo moje očekávání. Obchod doporučuji.

Recenze od Natálie
Natálie Ústí nad Labem

Spolupracujte s námi

Máme znalosti, technologie a vášeň pro to, co děláme. Nabízíme různé možnosti spolupráce pro firmy. Pomůžeme vám rozšířit sortiment a oslovit nové zákazníky.